13 Φωτογραφίες που άλλαξαν τον κόσμο.

Η πρώτη φωτογραφία 1827
1.Τα πρώτα πειράματα πάνω σε φωτοευαίσθητα υλικά χρονολογούνται περίπου στις αρχές του 18ου αιώνα και ανήκουν στον Johann Heinrich Schulze, ο οποίος είχε πετύχει την αποτύπωση του φωτός πάνω σε ένα φωτοευαισθητοποιημένο από άλατα αργύρου χαρτί αλλά στάθηκε αδύνατη η στερέωση της εικόνας.

2.Πρώτη φωτογραφία ανθρώπων Αυτή η φωτογραφία με τον τίτλο "Boulevard du Temple" στο Παρίσι τραβήχτηκε το 1838 από τον Louis Daguerre, έναν Γάλλο χημικό και εφευρέτη, ο οποίος ήταν έναν από τους δημιουργούς της φωτογραφίας. Επιπλέον, είναι μία από τις πρώτες φωτογραφίες της ιστορίας.


 3. Ενώ ο Einstein άλλαξε σίγουρα την ιστορία με τη συμβολή του στην πυρηνική φυσική .. η φωτογραφία αυτή άλλαξε τον τρόπο που κοίταζε η ιστορία τον Αϊνστάιν.

4.«Παραλία της Ομάχα, στη Νορμανδία, στη Γαλλία" Ρόμπερτ Κάπα, 1944 "Εάν οι φωτογραφίες σας δεν είναι αρκετά καλές," ο φωτογράφος Robert Capa συνήθιζε να λέει, "δεν είστε αρκετά κοντά.


5.Οι θρύλοι που υπήρχαν απ’ τον 6ο αιώνα μ.Χ. για ένα τέρας που ζει στην λίμνη Loch Ness, (Loch Ness Monster) ενισχύονται όταν δημοσιεύεται η φωτογραφία που εμφανίζει το τέρας να προβάλλει μέσα απ’ το νερό.

6.Πριν από το Photoshop, ήταν ο Man Ray. Ένας από τους πιο αυθεντικούς φωτογράφους παγκοσμίως, ο Ray ήταν ένας άοκνος πειραματιστής. Στην πραγματικότητα η εργασία του ήταν τόσο ευρηματική, που άφησε τελείως τη φωτογραφική μηχανή του, δημιουργώντας τις σουρεαλιστικές «Rayographs» εξ ολοκλήρου στο σκοτεινό θάλαμο
7.Η Dorothea Lange τόλμησε να δημοσιεύσει αυτή τη φωτογραφία που έγινε το πρόσωπο της χρονιάς. Μετά από αυτό, η κυβέρνηση ευαισθητοποιήθηκε και έστειλε προμήθειες στον καταυλισμό. Η ταυτότητα της γυναίκας έμενε άγνωστη για χρόνια. Το όνομα της ήταν Florence Owens Thompson και το αποκάλυψε η ίδια το 1976.

 
8.Μία από τις πρώτες φωτογραφίες πολέμου, που τραβήχτηκε από τον Mathew Brady, που θεωρείται από πολλούς ως ο πρώτος "πολεμικός" φωτογράφος, ο οποίος παράτησε τη δουλειά και το σπίτι του, ρισκάροντας τη ζωή του για να ακολουθήσει τον Αμερικάνικο Στρατό.

9.Ο ίδιος ο Adams μιλώντας για τη φωτογραφία που του χάρισε ένα βραβείο Pulitzer είπε: "Ο στρατηγός σκότωσε τον Βιετκόνγκ. Εγώ σκότωσα τον στρατηγό με την μηχανή μου. "

10.O B’ Παγκόσμιος Πόλεμος μόλις έχει τελειώσει, οι Ιάπωνες σηκώνουν λευκή σημαία και οι Αμερικανοί στρατιώτες γιορτάζουν την λήξη καταφθάνοντας στην Νέα Υόρκη και πανηγυρίζοντας στους δρόμους της. Ένας από αυτούς φιλά την όμορφη νοσοκόμα και γίνεται παγκοσμίως γνωστός χάρη στον φακό του Eisenstaedt.
11.Η δύναμη της φωτογραφίας, έκανε την έκρηξη του Hindenburg (6 Μαΐου 1937) να μοιάζει με την μεγαλύτερη καταστροφή του 20ου αιώνα.


12.Η φωτογραφία που έσωσε τον πλανήτη ... Adams ήταν ο άνθρωπος που έμαθε τους Αμερικάνους να αγαπούν τη γη τους. Έτσι το 1936 συνόδευσέ τις φωτογραφίες του στο ταξίδι τους μέχρι την Ουάσινγκτον, για να προωθήσει τις απόψεις του για την προστασία του Kings Canyon στην Καλιφόρνια. Και τα κατάφερε. Χάρη σ’ εκείνον η περιοχή ανακηρύχτηκε εθνικός δρυμός.

13.Η δολοφονία του Ernesto "Che" Guevara από βολιβιανούς στρατιωτικούς σηματοδότησε μια νέα εποχή. Οι εκτελεστές του θέλησαν να ποζάρουν με το άψυχο σώμα του για να έχουν αποδείξεις ότι ο Che είναι πλέον νεκρός. Ήλπιζαν ότι με τον θάνατό του θα πέθαινε και το κίνημά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου