Σουγκλάκος Απόστολος


Ο Απόστολος Σουγκλάκος γεννήθηκε στα Μανιάτικα του Πειραιά, 1950. Ο πατέρας του είχε ήδη 3 κόρες όταν γεννήθηκε ο Απόστολος. Ο Απόστολος δεν ήταν ποτέ ένας καλός μαθητής και ποτέ δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές στο σχολείο και άρχισε από πολύ μικρός να ασχολείται μα τα σπορ. Ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο για μια περίοδο 3 μηνών και σε ηλικία 10 ετών άρχισε την πυγμαχία. Τίποτα όμως από τα προηγούμενα δεν τον συγκίνησαν σημαντικά και τότε άρχισε να ασχολείται με την πάλη που τον έκανε διάσημο και για αυτόν τον λόγο ταξίδεψε Ευρώπη , Αφρική και Αμερική. Στις αρχές της δεκαετίας του 60 άρχισε να ασχολείται και με τον κινηματογράφο. Έλαβε μέρος σε περισσότερες από 60 ταινίες.
Η χρυσή εποχή της καριέρας του ήταν η δεκαετία του 80. Το 1984 του δόθηκε η ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει και σε ταινία με τον τίτλο “Τα Καθάρματα “. Την επόμενη χρονιά ( 1985 ) γύρισε την ταινία “Το ρεμάλι της Αθήνας“ ως πρωταγωνιστής και πάλι. Ενώ το 2002 γύρισε την ταινία “Τα ρεμάλια”.
Παράλληλα παρουσιαζόταν σε διάφορες εκπομπές ψυχαγωγικού περιεχομένου στην τηλεόραση ενώ ασχολήθηκε και με την δισκογραφία και το 2000 έκανε ένα CD με τον τίτλο “Τα Ραπίσματα”.
Τον Αύγουστο του 2006 υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο στη Ρόδο, όπου βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους και το διάστημα αυτό ήταν σε κώμα στο νοσοκομείο. Πέθανε έπειτα από δύο εβδομάδες, στις 5 Σεπτεμβρίου του 2006, σε ηλικία 56 ετών. Κηδεύτηκε στο Γ’ Νεκροταφείο και είχε τρία παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου