Ιστορικές αφίσες από τα νυχτερινά κέντρα της εποχής!

Στη δεκαετία του '80 τα "κέντρα διασκεδάσεως" στην Αθήνα είχαν άλλη "γεύση". Όλα ξεκινούσαν από την αφίσα που θα γέμιζε τους δρόμους και τη σχετική καταχώρηση στις εφημερίδες. Συνήθως ήταν ίδια με τη μαρκίζα του κέντρου με περισσότερα φώτα όμως. Ας δούμε κάποιες από τη θρυλική δεκαετία. Back in '80s λοιπόν!!

Παλιά "ΔΕΙΛΙΝΑ" στη Γλυφάδα. 1987 και στην αφίσα δεν γράφεται κανένα όνομα εκτός του .. "ΤΡΙΟ ΑΤΕΝΕ" και του PACO BORAU που έκανε το σώου. Τους βλέπουμε όμως. ΡΙΤΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ, Φ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΝΙΣΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ (αδελφός της Χ. ΑΛΕΞΙΟΥ για όσους δεν το γνωρίζουν) και ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ. Η φωτογραφία στο στυλ καρέ ταινίας.





Πάμε στο "ΖΟΟΜ" στην Πλάκα. 1982 και εδώ έχουμε ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ (τότε είχαν ηχογραφίσει κάποια τραγούδια μαζί, γι'αυτό και οι κοινές εμφανίσεις) ΤΖΙΝΑ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ και ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (αγνώστων λοπών στοιχείων δυστυχώς...). Χορογραφίες του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ και το κόνσεπτ της φωτογράφισης, όλοι να ακουμπάνε σε καρέκλες. Οι άντρες σε μαύρες, ενώ οι γυναίκες σε λευκές, που σχεδόν δεν φαίνονται!!


Στη συνέχεια σας έχω τα καλύτερα! "ΦΑΝΤΑΣΙΑ" (έναντι αερολιμένα Ελληνικού, όπως μας πληροφορεί η αφίσα) με ΠΑΝΤΑΖΗΣ, ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ, ΓΚΙΝΗ, ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ και ΑΤΖ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Μόνο επίθετα δηλαδή, ενώ στη λαίδη μπήκε και το ΑΤΖ(!). Όλοι χαμογελαστοί, με μια κλίση σκυμμένοι ελαφρώς μπροστά, τύπου "έχω και τα λουμπάγκα μου" και στο δεξί χέρι το μικρόφωνο. Στις συμμετοχές βλέπουμε και το όνομα ΑΤΖΥ ΣΑΜΙΟΥ.


"ΦΑΝΤΑΣΙΑ" και για το τέλος. Ειδική αφίσα για τις γιορτές των Χριστουγέννων με την σημείωση "Για τη δική σας αληθινή διασκέδαση με τις δικές μας αληθινές ευχές". Αυτό μας εύχονται ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ, η ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ, η ΔΟΥΚΙΣΣΑ, η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΝΙΣΗ και ο Μ. ΜΗΤΣΙΑΣ. Εντυπωσιακή συνύπαρξη, δε νομίζετε; Κι εδώ όλοι με το μικρόφωνο στο χέρι, χωρίς ομοιομορφία όμως, άλλοι στο δεξί και άλλοι στο αριστερό.


Πέρα από την ιδέα της φωτογράφισης, τις ανορθογραφίες και το στυλ των τραγουδιστών, το σημαντικό είναι το "άρωμα εποχής" που αφήνουν στο πέρασμα του χρόνου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου