Nέα Υόρκη. Εγκαίνια του πολυτελούς ξενοδοχείου Americano. Στον πάγκο του μπάρμπεκιου κονσέρβες ντοματάκι Santo.
Nέα Υόρκη. Εγκαίνια του πολυτελούς ξενοδοχείου Americano. Στον πάγκο του μπάρμπεκιου κονσέρβες ντοματάκι Santo. «Το 1952, που άνοιξε το εργοστάσιο της Ενωσης», εξηγεί ο γενικός διευθυντής Ματθαίος Δημόπουλος, «καλλιεργού-νταν 30.000 στρέμματα και το ντοματάκι πήγαινε από τη Σαουδική Αραβία μέχρι τις Η.Π.Α.. Από το 1920 το κράτος είχε καθιερώσει υψηλότερη τιμή για τον ντοματοπολτό Θήρας από του Αργους λόγω των χαρακτηριστικών του. Η κονσέρβα κυκλοφόρησε έναν χρόνο αργότερα, ξε-περνώντας σε επιτυχία κάθε προσδοκία. Τη δεκαετία του '80, όμως, η παραγωγή εγκαταλείφθηκε. Σήμερα, όλο και περισσότεροι επιστρέφουν, αυξάνοντας την καλλιέργεια σε 414 στρέμματα.
Παραγωγή. Μεγάλο μέρος της καταναλώνεται στην Ελλάδα, αλλά εξάγεται και σε Η.Π.Α. Καναδά, Γερμανία, Σουηδία.
http://www.ethnos.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου