Νίκος Παναγόπουλος, ιδρυτής της ΗΒΗ

Ιστορία


Θα φανταζόταν άραγε, ο Νίκος Παναγόπουλος, ιδρυτής της ΗΒΗ, όταν το 1926, ξεκίνησε τη μικρή του επιχείρηση στο Μαρούσι, ότι μέχρι και σήμερα θα καθρεφτίζονταν στο προϊόν του όλες αυτές οι αξίες, που και ο ίδιος είχε οραματιστεί;

Γεννημένος στην Αίγυπτο, ο Νίκος Παναγόπουλος ξεκίνησε το 1926 να δροσίζει τους κατοίκους του 

Δήμου Αμαρουσίου και σταδιακά όλους τους Αθηναίους με τη Σόδα και την Γκαζόζα ΗΒΗ.





Χρονολογικοί σταθμοί στην ιστορία της ΗΒΗυπήρξαν οι δεκαετίες του 50 και του 60, όπου ξεκινάει η παραγωγή της πορτοκαλάδας ΗΒΗ, με και χωρίς ανθρακικό, ενώ λίγα χρόνια αργότερα κυκλοφορεί για πρώτη φορά και η λεμονίτα.


Ταυτόχρονα, αυξάνεται η διανομή των προϊόντων σε όλη τη χώρα, συνδέοντας πλέον ηΗΒΗ το όνομα της με την καθημερινότητα του AΈλληνα.



Δροσερές απολαύσεις... καθημερινές... αγαπημένες στιγμές, που ακόμα και οι νεότεροι θυμούνται περικλείονται από τα χρώματα και τα αρώματα του αγαπημένου μας αναψυκτικού. Η μυρωδιά του γιασεμιού και το άνοιγμα ενός μικρού γυάλινου μπουκαλιού πορτοκαλάδαςΗΒΗ στον θερινό κινηματογράφο, το ίδιο που κρατούσε και ο «Ηλίας του 16ου» στο πανί. Τα βράδια στις μπουάτ στην Πλάκα, οι καλοκαιρινές βόλτες στο Φάληρο το παλιό, οι Κυριακές στο καφενείο και το παιχνίδι των παιδιών στο πλακόστρωτο, όλα παρέα με τη δροσιά μιαςΗΒΗ.




Σήμερα, 83 χρόνια μετά το ξεκίνημα της μικρής βιοτεχνίας του Αμαρουσίου, η ΗΒΗ περήφανη για το παρελθόν της και πιο σίγουρη από ποτέ για το μέλλον της, συνεχίζει να ικανοποιεί τις επιθυμίες και ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. 


                                                          ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου