Ραντεβού στο Μπακάκο - 97 χρόνια ιστορίας


Στη δεκαετία του ’90 όλοι οι δρόμοι της Αθήνας οδηγούσαν στην πλατεία Ομονοίας και πιο συγκεκριμένα στου Μπακάκου. Το φαρμακείο που ίδρυσε ο Πέτρος Μπακάκος το 1916 με το χημικό Ανδρέα Σακαλή εξελίχθηκε σε διαχρονικό σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, καθώς, μολονότι το κτίριό του δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ή ιστορικό ενδιαφέρον, βρισκόταν σε κομβική θέση και έφτασε να εξυπηρετεί ημερησίως 4.500 - 5.000 ανθρώπους στα τέλη της δεκαετίας του ‘50. Ετσι, παλιοί και νέοι Αθηναίοι, αλλά και επισκέπτες της πόλης, έδιναν εκεί τα ραντεβού τους.


1902: O φαρμακοποιός Πέτρος Μπακάκος ιδρύει στη γενέτειρά του τις Κροκεές Λακωνίας το πρώτο του φαρμακείο.


1916: Το φαρμακείο μεταφέρεται στην Αθήνα, στην οδό Δώρου αναπτύσσοντας ένα εύρος δραστηριοτήτων πρωτόγνωρο για τις φαρμακευτικές συνθήκες της χώρας.


1919: Το φαρμακείο μεταφέρεται στην πλατεία Ομονοίας απ’ όπου και θα αποτελέσει μέχρι και σήμερα υπόδειγμα πρωτοπόρου επιχείρησης, καθώς θα εξελιχθεί στο μεγαλύτερο φαρμακείο της Ελλάδος και της Ν. Α. Ευρώπης.






1921: Η επιχείρηση θα μετατραπεί σε «Π. Μπακάκος Ανώνυμη Εταιρεία Χημικών & Φαρμακευτικών Προϊόντων» διανύοντας δημιουργική και διαχρονική πορεία.


1935: Η εταιρεία σε συνεργασία με κορυφαίους επιχειρηματίες, συμμετέχει στην δημιουργία πρωτοποριακών για την εποχή επιχειρήσεων, μεταξύ αυτών είναι η Φαρμακοβιομηχανία Μινέρβα, η Sanitas, η ΕΒΙΟ, Η ΒΙΟΡΥΛ κ.α.


1936: Η εταιρεία Π.ΜΠΑΚΑΚΟΣ Α.Ε. αναλαμβάνει την αντιπροσώπευση του Dr.Scholl για την Ελλάδα.


1950: Η εντυπωσιακή αλλά και η υποδειγματική οργάνωση της επιχειρήσης θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για Ευρώπη και Αμερική σύμφωνα με την εικόνα που σχημάτισε ο εκπρόσωπος του τμήματος Υγείας του ΟΗΕ που την επισκεφθήκε, ενώ αφιερώματα στο Φαρμακείο Μπακάκος υπήρχαν στα τεύχη “Cibascope” & “Pharmacy Digest”.


1982: Η επιχείρηση ανακηρύσσεται δωρήτρια από τον «Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό» για την συνεχή προσφορά της, υπερ κοινωφελών σκοπών.


1996: Η επιχείρηση κατακτά την 1η θέση παγκοσμίως μεταξύ όλων των αντιπροσώπων του φημισμένου γαλλικού οίκου ορθοπεδικών ειδών Dr. Gibaud.


1999: Το φαρμακείο πρωτοπορεί πιστοποιούμενο με ISO 9001:2000.


2002: Το φαρμακείο μεταφέρεται στην νέα του θέση σε πολυόροφη ανάπτυξη και με λειτουργική φιλοσοφία πολυκαταστήματος, στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου 3, πάντα στην Πλ. Ομονοίας ενώ ταυτόχρονα η επιχείρηση έχει διευρύνει τις εμπορικές της δραστηριότητες στον τομέα των ιατροφαρμακευτικών & επιστημονικών ειδών και προϊόντων υγείας, ως αντιπρόσωπος μεγάλων οίκων του εξωτερικού, προμηθεύοντας Ιδιωτικούς & Δημόσιους φορείς σε όλη τη χώρα.


2012: Συνεχίζεται το έργο της επέκτασης της επιχείρησης, πέραν του Φαρμακείου και των λοιπών δραστηριοτήτων της, και στον τομέα της παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς, με τα καταστήματα Μπακάκος Nails (κέντρα περιποίησης άκρων : μανικιούρ, πεντικιούρ, θεραπευτικού πεντικιούρ) στην Αθήνα, την Κηφισιά, την Γλυφάδα και την Ν.Σμύρνη και το κατάστημα Μπακάκος beauty care (κέντρο αισθητικής: θεραπειών προσώπου, σώματος) στην Αθήνα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου