Ένα Ταξίδι στον Ελληνικό Ερωτικό Αισθησιακό ΚινηματογράφοΤο ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ερωτικό αισθητικό Κινηματογραφικό δημιούργημα έρχεται στην εποχή του Μεσοπολέμου, με τον μεγάλο μας Σκηνοθέτη: ΟΡΕΣΤΗ ΛΑΣΚΟ να ΤΟΛΜΑ στις27 Ιούνη 1931 με το Αισθητικό αριστούργημα:

"ΔΑΦΝΙΣ ΚΑΙ ΧΛΟΗ"

Ο Απόλλων Μαρσύας στο ρόλο του Δάφνι και η Λούση Ματλή σαν Χλόη
συνθέτουν το πρώτο ερωτικό ζευγάρι στην Ελληνική έβδομη τέχνη
Ένα ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ που άπτεται των δημιουργιών των ιερών τεράτων του Παγκόσμιου Κινηματογράφου, εποχής MURNAU δίνοντας λυρικά και μοναδικά έναν έρωτα στην Αρχαία Ελλάδα.

Ένα κινηματογραφικό και αισθητικό διαμάντι που κατάφερε να δώσει τον προφανή ερωτισμό χωρίς κανένα "πορνογραφικό" στοιχείο στα ενδότερά της.

Η Χρυσή δεκαετία του 1960 αρχίζει πλέον με τρόπο ευθύ και άμεσο να δίνει ΕΜΦΑΣΗ στο ΕΡΩΤΙΚΟ ΓΥΜΝΟ στον Κινηματογράφο μας

Το 1966 δίνεται η 2η αναπαράσταση του "ΔΑΦΝΙΣ ΚΑΙ ΧΛΟΗ" με τη ματιά της ΜΙΚΑΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εκεί έλαμψαν οι: ELIZABETH WIENER και ο ΤΕΛΗΣ ΖΩΤΟΣ

Στην εκδοχή αυτή ο κλασικός Μύθος μπαίνει στην τεχνοτροπία της NOUVELLE VAGUE της εποχήςΤο 1963 ο μεγάλος ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ θα μας δώσει ένα απίστευτο Φιλμ στο οποίο κυριαρχεί η λάμψη του ερωτισμού.

Ένας ύμνος στο πάθος του έρωτα με μοναδικό τρόπο δοσμένο και εξαίρετη ΤΟΛΜΗ για την εποχή.

"ΜΙΚΡΕΣ ΑΦΡΟΔΙΤΕΣ"


ΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΕΛΕΝΗ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ, ΑΝΕΣΤΗΣ ΒΛΑΧΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΡΩΤΑ σε πραγματικά υπέροχες ερμηνείες.

Το 1966 ο ΡΟΒΗΡΟΣ ΜΑΝΘΟΥΛΗΣ δίνει το εξαιρετικό αλλά συνάμα και τολμηρό για την εποχή:

"ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ"

Με ερωτικό ζευγάρι τους ΚΩΣΤΑ ΜΕΣΣΑΡΗ και ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, Ανάγλυφα την ερωτική σχέση ενός καθηγητή Αγγλικών με την πλούσια μαθήτριά του, δίνοντας ανάγλυφα και την ερωτική παρακμή, η ταινία κερδίζει ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στη δεκαετία του 1960 σιγά-σιγά καθιερώνονται δύο μεγάλοι παραγωγοί "ανταγωνιστές" στο συγκεκριμένο αυτό Κινηματογραφικό είδος:

Φυσικά η "ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜΣ" και η "ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ"

Μέγας δημιουργός, εξαιρετικά ριζοσπάστης στον καιρό του με τολμηρές ταινίες και εμφανίσεις ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗΣ με τις κλασικές:

"ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ", "ΝΟΜΟΣ 4000"
Στην εποχή αυτή δεσπόζει υποκριτικά η μεγάλη ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ που δεν διστάζει να μπει μπροστά στις"απελεύθερες" ερωτικές εμφανίσεις στον Κινηματογράφο προκαλώντας "ρίγη" για την εποχή.

Τα θέματα εκείνης της εποχής ξεφεύγουν από τον καθαρόΕΡΩΤΙΚΟ ΛΥΡΙΣΜΟ και αποκτούν ΕΝΤΟΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ με σαφή θέματα ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ
Πριν από αυτές ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗΣ μας έχει δώσει μια πρώτη γεύση της "εισόδου" του στο χώρο του ΕΡΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ με την ταινία "ΕΡΩΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ" στην οποία γράφει το ΣΕΝΑΡΙΟ και την ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ οΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ το 1959


Σε εξαιρετικά τολμηρές εμφανίσεις ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΚΑΒΑΣ, η ΑΛΕΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ, ΤΙΤΙΚΑ ΓΑΪΤΑΝΟΥΤο 1965 έχουμε και τις "ΛΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ" του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, επίσης τολμηρό εξαιρετικά θέμα με τουςΔΗΜΗΤΡΗ ΜΥΡΑΤ, ΜΙΡΚΑ ΚΑΛΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΖΕΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ


Η Αυγή της δεκαετίας του 1970 βρίσκει το είδος να μπαίνει σε "ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ" κάτω από τις επιρροές της Πολιτιστικής παρακμής από τη ΧΟΥΝΤΑ και τα πρότυπά της.

Εδώ πάμε σε έναν αισθητικό ΔΙΧΑΣΜΟ με την ακμή και τη παρακμή να ενυπάρχουν.

"ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ και το ΑΛΟΓΟ" του ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΕΡΝΤΑΡΗ(1973)

Σε πολλές από αυτές τις ταινίες λάμπει η αισθησιακή και τολμηρή παρουσία της ΑΝΝΑΣ ΦΟΝΣΟΥ,

"ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΟ ΚΟΡΜΙ ΣΟΥ", "ΠΙΟ ΘΕΡΜΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ", "ΕΡΩΤΟΜΑΝΕΙΣ", "ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ"

Είναι η εποχή του ΟΜΗΡΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗ και το Ελληνικό ερωτικό φιλμ αρχίζει να φλερτάρει με την light ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ.Παρ' όλη όμως την έντονα διαφαινόμενη παρακμή, είχαμε και μικρά ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ταινιών που επέμεναν να αναδείξουν το ερωτικό στοιχείο χωρίς "φτηνή" επικάλυψη.

"ΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ" του ΕΡΡΙΚΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ 1974

με την ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ και ΓΙΩΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ και ΡΕΝΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ

"ΕΥΔΟΚΙΑ" του ΑΛΕΞΗ ΔΑΜΙΑΝΟΥ 1971

με τους ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΤΟΥΖΗ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

"ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΑΚΟΜΑ" του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ 1979

"ΑΓΓΕΛΟΣ" του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ 1982

με τους ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΝΙΑΤΗ και ΔΙΟΝΥΣΗ ΞΑΝΘΟ

"ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΙ" της ΦΡΙΝΤΑΣ ΛΙΑΠΠΑ με τις ΜΑΡΙΑ ΣΚΟΥΝΤΖΟΥ και ΜΙΡΚΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

"ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ" του ΘΑΝΑΣΗ ΡΕΝΤΖΗ 1981 με τους ΦΑΙΔΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗ και ΣΟΦΙΑ ΡΟΥΜΠΟΥ


Η ΓΚΙΖΕΛΑ ΝΤΑΛΙ στις ...δόξες της....

η ΔΕΚΑΕΤΙΑ του 1970 σηματοδοτεί επίσης την εποχή που το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ δεν διστάζει να καταγράψει μεΑΚΡΑΙΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΡΕΑΛΙΣΜΟ τα γυμνά κορμιά και την ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ μάλιστα μη διστάζοντας να προχωρήσει στη "γοητεία" του ΚΟΝΤΙΝΟΥ ΠΛΑΝΟΥ.

Είναι η εποχή και της ανάδειξης του CULT ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, που σίγουρα μπορεί να μην κατατάσσεται στην ποιοτική και καλλιτεχνική πλευρά της Τέχνης αλλά δεν έπαυε να είναι "κομμάτι της κρυφής μας ζωής".

Η CULT Φιγούρα του παρακμιακού ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗ κατά παράδοξο τρόπο δεν λέει να ξεχαστεί από το μυαλό μας και βουτηγμένη μέσα στην πορνογραφική εκδοχή του ερωτισμού, του φτηνού, παρ' όλα αυτά διατήρησε μια "αγνότητα", μια "καθαρότητα", ένα γραφικό και χιουμοριστικό στοιχείο που χάθηκε εντελώς στα σημερινά τηλεοπτικά σκουπίδια.


Ήταν τότε που άνθισαν "μορφές" και πρόσωπα χαρακτηριστικά όπως:

η ΤΙΝΑ ΣΠΑΘΗ, η ΓΚΙΖΕΛΑ ΝΤΑΛΙ

"ΠΟΘΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΒΑΛΤΟ" ΖΕΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΑΝΕΣΤΗΣ ΒΛΆΧΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
1966 "ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ ΑΘΗΝΑΣ" του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ1955 "ΑΜΑΡΤΩΛΑ ΧΕΡΙΑ" του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΛΑΤΗ1974 ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ "ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΗΔΟΝΗ"

Σίγουρα λοιπόν ο δρόμος του Ερωτικού Γυμνού Ελληνικού Κινηματογράφου είχε πολλές όψεις και εκφράσεις όπως άλλωστε συνηθίζεται σε όλα τα ρεύματα σκέψης και τέχνης.

Σίγουρα υπήρξε η τέχνη, ο λυρισμός, ο ρομαντισμός, ο έντονος ερωτισμός, ο μοναδικός αισθησιασμός. Σίγουρα υπήρξε η κεκαλυμένη έως απροκάλυπτη πορνογραφία.

Χωρίς ίχνος σεμνοτυφίας όλα αυτά έδωσαν το δικό τους λιθαράκι στο παρελθόν και στις αναμνήσεις στις Κινηματογραφικές και όχι μόνο αίθουσες.
Παραθέτουμε κάποιες αναφορές από κάποιες ταινίες εποχής, που περισσότερο παραπέμπουν στην CULT περίοδο του Ελληνικού Κινηματογράφου, χωρίς να λείπουν και "ένθετα" στην εποχή του 1960-70

1980 "Η ΥΓΡΗ ΝΕΦΕΛΗ" με την Σκηνοθεσία του ....μαιτρ του είδους ΟΜΗΡΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗ1966 "Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΑΣ"

"ΜΙΚΑΕΛΛΑ: ΓΛΥΚΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ" Σε σενάριο της ΜΙΜΗΣ ΝΤΕΝΙΣΗ παρακαλώ και Σκηνοθεσία του ΝΤΙΜΗ ΔΑΔΗΡΑ, μια από τις πλέον σπάνιες ερωτικές ταινίες της εποχής


1985 "ΑΛΗΘΙΝΗ ΗΔΟΝΗ"1971 "ΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ" του ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗ
Μια, όπως πάντα του τολμηρού μεγάλου μας σκηνοθέτη, ερωτική ταινία, στην οποία εμφανίζονται ιδιαίτερα ερωτικά η πανέμορφη ΜΠΕΤΤΥ ΛΙΒΑΝΟΥ και ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ1975 "ΓΥΝΑΙΚΕΣ που ΓΝΩΡΙΣΑΝ τον ΕΡΩΤΑ"
Μια ακόμα ιδιαίτερα έντονη και προχωρημένη για τα Ελληνικά δρώμενα αισθησιακή ταινία με σχετικά άγνωστους ηθοποιούς1974 "ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ"
Μία ακόμα ταινία του είδους, του σκηνοθέτη ΗΛΙΑ ΜΥΛΩΝΑΚΟΥ προσπαθώντας να ...αντιγράψει την αντίστοιχη ταινία του ΣΤΑΝΛΕΫ ΚΙΟΥΜΠΡΙΚ "ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ".
Έπαιξαν οι: ΡΙΤΑ ΜΠΕΝΣΟΥΣΑΝ, ΜΗΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΖΑΡΚΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΗΣ κ.α.Πηγή Υλικού: LIFO/GREEK EROTICA

1966 "ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΑΜΜΟ"


του ΣΤΕΛΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ


Μια όμορφη ερωτική ταινία ,σε ασπρόμαυτο φόντο, με εξαίρετους Ηθοποιούς.


Η ΕΛΕΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛ λάμπει από ερωτισμό, μαζί με τους ΤΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ και ΣΠΥΡΟ ΦΩΚΑ και ΜΑΝΟ ΚΑΤΡΑΚΗ


1976 Είναι η χρυσή εποχή του ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΚΟΝΙΤΣΙΩΤΗ
Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ σκηνοθτεί το εξ ίσου έντονα λαμπερό, ερωτικό και αισθησιακό
"ΑΓΚΙΣΤΡΙ"
Με τους: BARBARA BOUCHET, GUNTHER STOLL, ROBERT BEHLING, ΣΟΦΙΑ ΡΟΥΜΠΟΥ, ΝΤΙΝΟ ΚΑΡΥΔΗ

Μια ενδιαφέρουσα ερωτική περιπέτεια με έντονα κοσμοπολίτικα στοιχεία και μια BARBARA BOUCHET να ....λάμπει. Εξαίρετη η Μουσική του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ

1975 "ΤΟ ΦΙΛΗΔΟΝΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ"

Μία, αυτή τη φορά, πρόχειρη παραγωγή του Βύρωνα Κουρουνιώτη

Σενάριο-Σκηνοθεσία: ΗΛΙΑΣ ΜΥΛΩΝΑΚΟΣ

Με τους: ΑΝΤΩΝΗ ΛΙΩΤΣΗ, ΝΤΟΡΑ ΔΟΥΜΑ, ΕΥΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ


Σενάριο - Σκηνοθεσία: Ηλίας Μυλωνάκος Παραγωγή: Βύρων Κουρουνιώτης Παίζουν: Αντώνης Λιώτσης, Ντόρα Δού΅α, Εύη Τριανταφύλλου, Κώστας Ντάγκας, Δη΅ήτρης Σικινιώτης, Γιάwης Παπαιωάwου, Μπέσυ Κυρίτση, Έλια Τριανταφύλλου Πηγή: www.lifo.gr1974 "ΕΡΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ"

Μια ακόμα αισθησιακή ερωτική ταινία, από ποιον άλλον ; από τον ....μαιτρ της εποχής τον ΟΜΗΡΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗ.

Με τους: ΝΙΚΟ ΓΑΛΑΝΟ, ΝΙΚΟ ΒΕΡΛΕΚΗ, ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ, ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΜΑΓΔΑ ΜΑΚΡΗ

γυρίζεται μια ταινία με έντονα αισθησιακά στοιχεία στο κόσμο των φαντασιώσεων μιας παντρεμένης γυναίκας.


1976 "ΖΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ" (RIVALS IN LOVE)

από τον ΟΜΗΡΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗ και πάλι, ο οποιός έχει αναδειχθεί σε "ιεροφάντη" του Ελληνικού Αισθησιακού ερωτικού Κινηματογράφου.

Η ΥΔΡΑ και η ΕΡΜΙΟΝΗ παίρνουν, ερωτικά, ...φωτιά από τη σμίξη ενός γοητευτικού άντρα με αμνησία στα ...χέρια δύο γυναικών

Παίζουν οι: ΜΑΓΔΑ ΜΑΚΡΗ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ. ΣΑΜΑΝΘΑ ΡΩΜΑΝΟΥ, ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ ΖΑΜΙΔΗΣ

Συνεχίζουμε την ....αισθησιακή μας διαδρομή στον Ελληνικό ΕΡΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ:

1973: "ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ"

Μια ταινία του ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΩΤΗ

με τους: ΝΙΚΟ ΜΟΥΖΑΚΙΩΤΗ, ΛΙΤΣΑ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΠΑ, ΝΟΤΗ ΠΙΤΣΙΛΟ
Παρέα οργισμένων νεαρών απαγάγει και κακοποιεί μια φτωχή και απροστάτευτη κοπέλα (Χριστίνα Παππά). Κατόπιν αντιμετωπίζει την εκδικητική μανία του φίλου της (Νίκος Μουζακιώτης), που είναι αποφασισμένος να τους εξοντώσει. Ο πρωταγωνιστής και σεναριογράφος της ταινίας διαπρέπει αργότερα ως αιθουσάρχης κινηματογράφων τέχνης. Μέχρι πρόσφατα διεύθυνε τον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρος» [απεβίωσε το Φεβρουάριο του 2012]. Πηγή: www.lifo.gr


H ταινία προσπαθεί να στήσει κάποιο "εκδικητικό" σενάριο πάνω στην απαγωγή μιας νεαρής κοπέλας και την κακοποίησή της από ομάδα νεαρών και στη συνέχεια την διάθεση εκδίκησης από το φίλο της.

1975: "ΔΩΜΑΤΙΟ 69"
Ένα ακόμα δημιούργημα σε μια εποχή που στον ερωτισμό, υπήρχαν έντονα τα ίχνη της εποχής και της αισθητικής αντίληψης των HIPPYS.

Το βλέπουμε στην ταινία του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΒΑΓΙΑ, στην οποία πρωταγωνίστησε για μια ακόμα φορά η star εκείνης της εποχής, ΤΙΝΑ ΣΠΑΘΗ.Παρέα οργισμένων νεαρών απαγάγει και κακοποιεί μια φτωχή και απροστάτευτη κοπέλα (Χριστίνα Παππά). Κατόπιν αντιμετωπίζει την εκδικητική μανία του φίλου της (Νίκος Μουζακιώτης), που είναι αποφασισμένος να τους εξοντώσει. Ο πρωταγωνιστής και σεναριογράφος της ταινίας διαπρέπει αργότερα ως αιθουσάρχης κινηματογράφων τέχνης. Μέχρι πρόσφατα διεύθυνε τον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρος» [απεβίωσε το Φεβρουάριο του 2012]. Πηγή: www.lifo.gr


Παρέα οργισμένων νεαρών απαγάγει και κακοποιεί μια φτωχή και απροστάτευτη κοπέλα (Χριστίνα Παππά). Κατόπιν αντιμετωπίζει την εκδικητική μανία του φίλου της (Νίκος Μουζακιώτης), που είναι αποφασισμένος να τους εξοντώσει. Ο πρωταγωνιστής και σεναριογράφος της ταινίας διαπρέπει αργότερα ως αιθουσάρχης κινηματογράφων τέχνης. Μέχρι πρόσφατα διεύθυνε τον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρος» [απεβίωσε το Φεβρουάριο του 2012]. Πηγή: www.lifo.grΣυνεχίζοντας την περιπλάνησή μας φτάνουμε στα 1975


ΗΛΙΑ ΜΥΛΩΝΑΚΟΥ "ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΣΟΥ"


Μια ακόμα παραγωγή του ΒΥΡΩΝΑ ΚΟΥΡΟΥΝΙΩΤΗ

Με τους: ΑΝΤΩΝΗ ΛΙΩΤΣΗ, ΜΑΓΔΑ ΜΑΚΡΗ και ΑΝΝΙΤΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, ΝΑΤΑΛΙ ΔΑΝΙΚΑ, ΠΕΤΡΟ ΖΑΡΚΑΔΗ

Συνεχίζουμε την .....αισθησιακή μας περιπλάνηση στον ίδιο Κινηματογραφικό κόσμο, όπως μας τον δίνει η Ιστοσελίδα


LIFO GREEK EROTICA


1973 "ΚΟΛΑΣΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΗΔΟΝΗΣ"


Σκηνοθεσία: Παύλος Παρασχάκης
Σενάριο: Παύλος Λιάρος


ΠΑΥΛΟΣ ΛΙΑΡΟΣ, ΡΙΤΑ ΜΠΕΝΣΟΥΣΑΝ, ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΚΟΧΡΑΝ, ΤΖΕΝΗ ΝΙΚΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΖΑΝ (...), ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΒΑΝΔΩΡΟΣ, ΝΕΛΛΗ ΓΚΙΝΗ


Μην ψάχνετε πολλά στο ....σενάριο και στην πλοκή.....έτσι και αλλιώς δεν......Το 2010 ο ΒΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΑΣ και ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΙΟΔΗΜΟΣδημιουργούν το DOCUMENTAIR


ΠΗΓΗΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου